Η είσοδος στον λιμενοβραχίονα του Ηρακλείου… που προκαλεί συνωστισμό, αντί να τον αντιμετωπίζει! (φωτο)

Κ. Δντα

Όπως είναι αυτονόητο οι δημόσιες αρχές έχουν ως αποστολή να εξυπηρετούν και να διευκολύνουν τους πολίτες στην καθημερινότητα τους, σεβομενοι βέβαια τους νόμους της Πολιτείας. 

Στην είσοδο του λιμενοβραχίονα του Ηρακλείου, στην πλατεία 18 Άγγλων, οι αρχές έχουν επιβάλει φυλασσόμενη είσοδο-έξοδο περιπατητών στην πολύπαθη λεγόμενη οδό “bay bus”.

Ακόμη και αν δεν ίσχυαν τα μέτρα ασφαλείας (αποστάσεις) για την αποφυγή μετάδοσης το κορονοϊού θα έπρεπε να αποφευχθεί είσοδος – εξοδος τέτοιου τύπου που χρησιμοποιείται κυρίως όχι για ανθρώπους. 

Η πλάτους περίπου 30 πόντων είσοδος-έξοδος σε σχήμα (Π) επιτρέπει κάθε φορά την διέλευση 1 μόνο ατόμου, και δημιουργούνται ουρές και συνωστισμος και από τις δύο πλευρές, ενώ η υπάρχουσα μπάρα παραμένει κλειστή. Εξυπακούεται βέβαια ότι καμία πλέον απόσταση ασφαλείας δεν τηρείται αναγκαστικά, ούτε φυσικά την απαιτεί ο απλώς παρατηρών κάθε φορά Security. 

Σημειώνω ότι το φαινόμενο αυτό παρατηρείται μόνο το απόγευμα που πλέον με την άφιξη των τουριστών η οδός αυτή έχει μεγάλη κίνηση περιπατητών, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας είναι όλα ανοικτά και χωρίς έλεγχο. 

Πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η ανεμπόδιστη κυκλοφορία των πολιτών ως δικαίωμα τους, αλλά και για λόγους υγιεινής και ασφαλείας και να απομακρυνθεί η κατασκευή αυτή που προσβαλει και την αισθητική και ιστορία της πόλης μας  αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών. 

Κοκοτσακης Βασιλης

Αξιωματικός Πυροσβεστικού Σώματος εα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί